Zendmast offline?

Sinds een aantal dagen, kan ik niet meer gebruik maken van de zendmast, aan het einde van mijn straat. Het gaat namelijk om de zendmast die boven op het tropen hotel staat, te Amsterdam.

Vanaf donderdag kan ik er niet meer mee verbinden, hierdoor is mijn telefoon continu van zendmast én banden aan het wisselen. Dit heeft ook nadelige effect op mijn batterij. Daarnaast word ik op lagere banden gezet, zoals 20, 8 en 32. In combinatie met lage decibel, zo rond de -110, heb ik een erge instabiele en langzame internetverbinding. Gemiddelde speedtest komt uit op zo’n 10-15mbps, maar heb ook regelmatig een paar Mbps gemeten. Voorheen had ik tussen de 200 en de 300mbps.

Ik ben zelf langs de zendmast gegaan, maar deze staat er nog wel. Heb een rondje om de zendmast gelopen, maar geen enkele connectie. Ik heb zelf een T-Mobile abonnement. Heb ook via vrienden hun mobiel geprobeerd, die T-Mobile hebben, maar het zelfde euvel.

Inmiddels het T-Mobile klachten formulier ingevuld, maar nog geen reactie. Heeft iemand een idee wat er aan de hand zou kunnen zijn? Wat ik eventueel zelf kan doen?

Wat daar precies aan de hand is weet ik niet. Maar in de straalverbindingen update van vanmorgen zie ik wel een nieuwe T-Mobile straalverbinding naar een punt op de parkeerplaats van het Hotel. Dus de kans is aanwezig dat deze site weg gaat en ze een tijdelijke mast op de parkeerplaats gaan plaatsen.

2 Likes

Ik zie het nu ook inderdaad! Ik zal straks eens kijken wat ik op de parkeerplaats kan zien. Het is wel vreemd, want met KPN (die ook op het hotel zit) lijkt niks mee te gebeuren. Hoop dat de technische dienst van T-Mobile mij gaat bellen.

Dat moet de 1845 zijn waarvoor inderdaad op parkeerterrein een (temp) vervanging staat geplanned. Mogelijk is die al gebouwd en zijn ze bezig met omzetten link maar daar heb ik geen zicht op.

Ik zie momenteel geen storing op deze locatie staan.

Ik heb net gekeken, maar de tijdelijke zendmast staat nog niet overeind. Ik heb een aantal foto’s gemaakt, van de vermoedelijke geraamte.

Ik heb ook nog foto’s van de huidige zendmast, boven op het tropen hotel. Links zie je T-Mobile en rechts zie je KPN.

T-Mobile gaat mij vanmiddag bellen, ben benieuwd wat ze gaan zeggen.

Ik ben net gebeld door T-Mobile. Mevrouw gaf aan dat de site inderdaad offline is en dat zendmast op de parkeerplaats maandag live/online moet komen. Ze kon niet aangeven wat er met de oude zendmast gaat gebeuren en waarom die offline is, want KPN staat er ook op.

Mevrouw kon ook vertellen dat ze zag dat de zendmasten eromheen erg druk hebben, sinds de zendmast vorige week offline is gehaald. De zendmast eikenplein, Oosterparkbuurt (aan de lange zijde van het park) verwerkt het dubbele aan data. Ter vergelijking: normale dagen verwerkt de mast 700GB, de afgelopen dagen ging er 1400GB verkeer over heen.

Ik wacht het even af en hoop dat het maandag beter wordt.

1 Like

Als er zo’n temp wordt neergezet op het parkeerterrein kan je er vanuit gaan dat er uitgebreide werkzaamheden op het dak gaan plaatsvinden. KPN zal daar binnenkort ook uitgaan en waarschijnlijk ook in de temp mast zal gaan.
Het is dan wel vreemd dat de oude site al uit is gezet voor de temp is aangezet.

2 Likes

Het is inderdaad raar, dat ze de oude zendmast al offline hebben gehaald. Mevrouw van de helpdesk vermoedde dat het apparatuur wat nu op het dak staat van het hotel, hergebruikt gaat worden op de parkeerplaats.

Ik vraag mij af of ze in één dag alles kunnen bouwen, zowel constructie als het apparatuur erin hangen. Vandaag weer wezen kijken, alles staat nog steeds zoals het stond.