Welke provider de beste dekking?

Beste forumleden,

Ik woon in een grote stad waar alle 3 de providers (KPN, Vodafone, T-Mobile) goede dekking hebben.
Welke provider heeft landelijk gezien de beste dekking?
De kosten maken niet zoveel uit, ik heb liever een goed netwerk.

Alvast bedankt! :slight_smile:

1 Like

Zowel KPN, Vodafone als T-Mobile hebben allemaal een bereik van meer dan 99% van de bevolking. Hoeveel % ze precies geografisch aan bereik hebben is niet bekend en dat zullen ze ook niet delen met het publiek.

Er is niet duidelijk aan te geven welke het beste overall is.Dat zal elkaar niet veel ontlopen. Je zal dat toch zelf moeten ondervinden. Ze hebben alle 3 mindere plekken en als dat een plek is waar jij moet zijn dan moet je die operator dus niet nemen.

Als je het echt wil weten moet je zelf gaan testen met prepaid simmetjes.

3 Likes

Over het algemeen heeft T-Mobile wel de beste dekking vooral op 5G zijn ze nu voorloper, maar dat kan over een tijdje weer heel anders zijn en plaatselijk kan het ook verschillen. Goed op de kaart kijken en waar de meeste masten van een bepaalde provider aanwezig zijn zal die daar wel de meeste dekking hebben. Veel verschil zal het niet zijn, alle 3 de providers hebben landelijke dekking in ieder geval op 4G.

Zie ook 5G-test: heeft KPN, Vodafone of T-Mobile het snelste netwerk? | RTL Nieuws

Kijk je naar de dekkingskaarten van de providers, dan heeft T-Mobile de beste dekking, daarna Vodafone en tot slot KPN, met ongeveer de helft van het land ongedekt.

Maar deze opmerking is wel van al weer een tijdje geleden …

1 Like