Wat doet T-Mobile met 2G en 3G netwerken

Beste Jeffrey,
Ik merk de laatste tijd vaak op dat locaties ineens geen of ineens een verminderde dekking heeft op TMNL(3G). Wij kunnen de modems op afstand omschakelen naar een andere band, en schakelen dan tijdelijk maar even om naar een 2G cell van TMNL, om toch even de verbinding Up te houden. Ik heb de laatste tijd dmv de antennekaart zitten te bekijken wat er precies gebeurd. een deel van onze modems kunnen alleen 3G-2100 MHz aan, dus kan ik me voorstellen dat TMNL misschien overschakelt naar 900 MHz, maar dat zie ik ook niet echt. Bij navraag bij TMNL kom ik ook niet echt goed verder.
Ook schakelt TMNL ook niet 3G cellen uit, want dat zou volgend mij ook tegenstrijdig met de strategie zijn , die ik steeds van TMNL hoor, en hoorde. In mijn beleving, en wat wij door krijgen, is dat TMNL juist het 3G netwerk juist langer in de lucht wil houden, en 2G nu uiteindelijk toch langer in de lucht houdt, maar toch eerder gaat uitschakelen dan het TMNL 3G netwerk.
Heb jij mogelijk een idee wat de oorzaak kan zijn dat soms TMNL 3G ineens weg valt?

Met een hartelijke groet,
Reinder Hendriksen

1 Like

In de laatste weken zijn ze bezig geweest met een herindeling van de 2100MHz band, waar T-Mobile van 2 3G carriers terug is gegaan naar 1 3G carrier. Dit gaat ten koste van een stukje capaciteit op 3G, de kans bestaat dus dat je daar last van hebt. De frequentie is ook veranderd, maar dat wordt door de apparaten wel goed opgepakt.

De exacte oorzaak dat het wegvalt weet ik niet echt. Is het probleem inmiddels opgelost nu de 2100MHz herindeling klaar is?

Ze blijven inderdaad 3G actief houden, 2G wordt in de zomer uitgezet. Ik verwacht dat ze dan weer 3G op 900MHz aan gaan zetten, en misschien zelfs de 2100MHz 3G uitzetten.