Waar staat deze mast?


De foto van deze ‘oplichtende mast’ in een onweerslucht is genomen vanaf de ventweg langs een provinciale N-weg, hoogstwaarschijnlijk in het Hollandse of Utrechtse veenweidegebied.
Is dit wellicht (ook) een C2000 mast?

Dit is zeker geen C2000 mast, die heeft 2 tot 3 omni antennes op uithouders. Die zie ik hier niet.

Als je inzoomt op de foto hebben alle panel antennes ook RRU’s erachter geplaatst, dus het is zeker een mast van een mobiele telecom provider, of providers.

Zoals al aangegeven is het geen C2000-mast. Hierin hangen alleen mobiele antennes.

Zo te zien, van boven naar beneden: KPN, Vodafone, T-Mobile(?). Voor KPN lijken er 5 RRU’s te hangen, dus gaat het om een 1-3-7-20-32-38 mast op 4G. Locatie durf ik niet te zeggen, maar als je in de regio die je zelf opgeeft zoekt naar deze parameters, kom je wellicht al een eind.

Dit zijn alle masten met de configuratie die Debaser beschrijft.


De boerderij-kenners hebben tenslotte voor de oplossing van deze puzzel gezorgd. We zien hier de oude hofstede “De Beug” te Odijk, gefotografeerd vanaf de provinciale N229. Het betreft de zendmast vlakbij de kruising N229 en de Zeisterweg en de Burgweg(N410) in Odijk.
Google streetview ODIJK vanaf de N229

Het zijn redelijk recente foto’s want de Tele 2 antennes (zie het opvallende gat) is weg. Bovenin zit nog een 868 MHz LoRa antenne.