Vodafone antennekaart update 15 Juli 2021

Vodafone doet de laatste tijd bijna om de 2 tot 3 weken een Antenneregister update. Vanmorgen is er weer een update geweest.

Ze zijn nu flink bezig om b20-only sites om te bouwen naar 3+20+28. Ook een aantal nieuwe sites met die layout, maar 1+3+20+28+32 komt daar ook nog regelmatig voor.

Opvallend, in de vorige 2 updates van Vodafone zagen we een flink aantal locaties waar alleen de hoogte was gewijzigd, die zijn nu allemaal omgebouwd. In deze update staan ook weer een aantal b20-only locaties waar de hoogte is aangepast. Houd die dus in de gaten, de kans is groot dat die in de komende weken ook volledig worden vervangen.

1 Like

Ik zou graag nog de indoor dekking willen uit filteren

Je kunt links in de filterbalk onder ‘Filters’ op ‘Small cell’: ‘Nee’ klikken. Dat filtert alle small cell/indoor sites weg van de kaart.

Ah oke die small cell wordt bij kpn en vodafone alleen gebruikt voor indoor?

Opvallend dat ze niet meteen overal 1400 bijplaatsen, met die focus op de laagste frequenties.

Ja, ik wil wel stellen dat 95% van die small cells gewoon indooroplossingen zijn. Small cells in het straatbeeld zijn maar zeldzaam. Het is sowieso lastig om daar automatisch onderscheid in te maken op de kaart, omdat providers alles behalve consistent zijn met hoogtes/vermogens voor dit soort sites.