Vodafone antenne update 21 Januari 2020

Op 21 Januari 2020 heeft Vodafone een update geplaatst in het Antenneregister. In deze update zijn alle nieuwe, aangepaste en verwijderde antennes van de afgelopen periode zichtbaar. Voor een overzicht met alle aangepaste locaties per type en technologie klik hier.

Klik hier om deze update op de antennekaart te bekijken.

Er zijn 20 nieuwe locaties bijgekomen en 14 locaties verdwenen. Daarnaast zijn er zo’n 66 aangepaste 4G locaties. Voornamelijk upgrades naar 1-3-20 of 1-3-7-7-20. Naast de 14 verdwenen locaties zijn er nog eens 14 locaties waar 3G uit is geschakeld. In deze update zijn eigenlijk weinig bijzonderheden. Duidelijk is dat Vodafone bezig is om naar de uitschakeling van 3G toe te werken die over een maand moet plaatsvinden, wat te zien is aan de hoeveelheid oude 3G-only locaties waar band 1 of band 3 4G is teruggekomen, namelijk ongeveer 18 locaties.

Bij de nieuw geplaatste Vodafone locaties zijn nog geen sporen te zien van de nieuwe frequentiebanden voor 5G. Wel plaatst Vodafone op een aantal locaties antennes waar een grote hoeveelheid aansluitingen in over zijn, waar mogelijk in de toekomst wel zenders voor deze nieuwe frequentiebanden in kunnen worden geprikt. Alle nieuwe en omgebouwde locaties van Vodafone worden technisch wel voorbereid op DSS, en dat zal dan ook de beginstrategie voor 5G zijn.

2 Likes

Hallo Jeffrey,

Ik blijf in herhaling vallen, bedankt voor wat jij voor ons als, volgers doet.
Het wordt allemaal zo netjes bijgehouden.

Hopelijk brengt T-Mobile ook op korte termijn een antenne update uit !.

Met vriendelijke groet,
Mari.

1 Like