Site in een boom langs de A4 - Mast van de maand November 2021

2 Likes

Ik had laatst al gezien dat deze site nog steeds bestaat. De geschiedenis van deze site gaat terug tot het live gaan van Ben. Om Ben live te brengen eind jaren '90 in de Randstad, restte nog 1 dekkingsgat, op de A4 tussen Den Haag en Leiden. Dus is er inderdaad een metalen buis met spanbanden aan een boom bevestigd. Dat is ook nog eens gecamoufleerd met jute rond de metalen buis. Een vaste verbinding was lastig, en dus werd de site met een 60 cm dish naar Zoetermeer gestraald. Elk jaar moest de dish wel uitgericht worden ivm het groeien van de boom. Ook het snoeien diende regelmatig plaatst te vinden. In 1e instantie is deze site zelfs met ‘boosters’ en MHA’s uitgevoerd, omdat anders het gat niet goed genoeg gedicht zou worden. De indienst stelling heb ik zelf verzorgd.
Bij het ingebruik nemen was de verwachting dat deze tijdelijke situatie ongeveer 3 maanden zou duren ! We zijn nu 23 jaar verder.

1 Like

De bouw, ik had de foto’s nog :wink:

1 Like

Het is de bedoeling dat de link uit de boom gaat en aan een vast punt wordt bevestigd.
Voor de site zelf is nog geen oplossing dus die zal nog even blijven bestaan.

1 Like

Interessante locatie! Heeft er iemand ook foto van hoe het er beneden allemaal uit ziet? Ik moet zeggen dat dit soort masten interessant zijn, maar mijn interesse gaat meer uit naar grotere terreinen en oplossingen. Denk aan de mast van de maand van Utrecht Centraal, zwarte cross terrein en formule 1 in Zandvoort. Ben erg benieuwd naar Amsterdam Centraal!

Het gaat bij de mast van de maand niet allemaal om groots en ingewikkeld maar ook om slim, gecamoufleerd, aparte masten, vreemde locaties etc.
Maar die grootse installaties zullen vast nog wat vaker langskomen als mast van de maand.

Afgelopen jaar zijn er natuurlijk weinig evenementen geweest waar de operators groots moesten uitpakken.

1 Like

PIC00013

In 1998 zag het er zo uit, gewoon een Nokia Talksite (DE34 outdoor) op een gegalvaniseerd metalen frame, rechtstreeks op het grind. Een paar stoeptegels of blokken hout om het waterpas te stellen.
Ik neem aan dat nadat de site iets langer dan tijdelijk hier zou blijven, en met latere toevoegingen (3G en 4G) het iets profressioneler is aangepakt.

2 Likes