KPN aan de leiding in de jaarlijkse Umlaut Connect test

1 Like

Het is niet ondenkbaar dat KPN 5G gaat aanbieden in de momenteel enige TDD band. Ze hebben al meer dan een jaar geleden aangekondigd met Ericsson het core-netwerk te gaan upgraden, dus dan wordt het mogelijk een tweede band in te zetten. Zodra er ergens voldoende 5G gebruikers zijn kunnen ze op die plek overstappen. Vooral interessant met de trage veiling van de 3500 MHz banden.

Niet verrassend. Vorig jaar heb ik om contractuele redenen de overstap gemaakt van T-Mobile naar KPN. Dat is me op alle manieren tegengevallen. Op bijna alle plaatsen waar ik kom, is KPN sneller en heeft het betere ontvangst.

Alleen in de periferie van Nederland en kleine dorpjes of het buitengebied valt het vaak wat tegen. Veel sites komen daar niet verder dan single band 20 of 3-20.

Ik was gisteren nacht verbaasd, omdat mijn speedtest héél hoog uitvielen op het T-Mobile netwerk. Via speedtest behaalde ik 550+ download en met fast zelfs boven de 750+.

Van wat ik kon zien was de combinatie: 3-28-1-3-7. Ik wist niet dat ik nu al zulke hoge snelheden kon halen, echter was dit wel in de nacht. Overdag zit ik rond de 250-300. Meer mensen die zulke hoge snelheden behaald hebben op het T-Mobile netwerk?