Cumulatieve veldsterkten in 2/3D?

Hi Jeffrey , super mooie site en heel informatief! wat ik heel interessant zou vinden als berekend zou worden op basis van de verschillende frequenties en sterktes en hoogte tot de grond en evt straaltechniek wat voor theroretische achtergrond straling op een willekeurige locatie is. in 3D zou dit natuurlijk helemaal mooi te visualiseren zijn. in de praktijk zal de echte veldsterkte anders zijn door gebouwen, reflecties - en misschien ook afhankelijk van het gebruik (dat weet ik zelf niet: zendt een mast dan meer?) Het zou ook mooi inzichtelijk maken of er plekken zijn waar bepaalde frequentiebreedtes in feite inefficient gebruikt worden, doordat verschillende providers op dezelfde plek ongeveer het zelfde bieden, dus dubbel op, en plekken zichtbaar maken waar heel hoge en waar minder veldsterkte is.denk je dat dit iets is wat in de toekomst gemaakt kan worden?
decibels schijn je niet zo maar op te kunnen tellen maar er is wel een formule voor. en de zendrichtingen staan er meestal bij. heel benieuwd!

Dit is wel een vrij specialistische wens die ik mezelf niet zie maken op de kaart. De zendvermogens die in het Antenneregister staan zijn het maximum wat zo’n locatie zou kunnen zenden, waaronder ze dynamisch het vermogen kunnen bijstellen. Het is afhankelijk van te veel factoren waar je in zo’n hobbyproject geen realistisch en volledig beeld van kan krijgen.