Bouwtekening KPN nieuwe site amsterdam Nieuwezijds Voorburgwal 35

Even voor de liefhebbers die een KPN Drawing tekening willen zien van een nieuwe site.
Zie de bijlage.

Het gaat om een nieuwe site in Amsterdam, nieuwezijds voorburgwal op nummer 35.

De oude antenne lokatie 50 meter verderop in dezelfde straat is verwijderd omdat de verhuurder van het gebouw geen verlenging wilde (nummer 120).

Overigens de bewoners ervaren behoorlijke problemen doordat de mast op nummer 120 verwijderd is
Zie [Dode zone op deel van de Haarlemmerstraat: "Een mysterie, ze horen me gewoon niet" - AT5]

De nieuwe antenne lokatie is nog niet gerealiseerd. Verwachting is dat deze medio 2024 wordt opgeleverd.

Als je leuke of wetenswaardige zaken ziet nav het at5 bericht en de bouwtekening is het leuk om het hier in dit forum te delen.

Lokatie van de nieuwe antenne site Nieuwezijds voorburgwal 35 Amsterdam

Dit is de oude opgeheven antenne lokatie die inmiddels verwijderd is:

Vooral de bewoners van het gebied cell 13 / 33 ervaren problemen met wegvallende spraakverbing op het KPN netwerk na verwijdering van Nieuwezijds voorburgwal 120

5 Likes

Zeer interessant stukje! Ik vraag mij wel af waarom KPN (een Nederlandse bedrijf) bij een Nederlandse gemeente/stad een Engelstalige technische bouwtekening inlevert.

Wat ook gek is dat KPN hier niet snel op heeft geanticipeerd. In een drukke stad als Amsterdam met de vele inwoners en toeristen, kan je dit eigenlijk niet maken. Ik hoop voor de centrum bewoners dat dit snel wordt opgelost.

Dat wordt een zware site met een antenne voor veel banden en een 64T64R 3500 MHz antenne.
Niet heel gek midden in de stad.

Volgens mij gewoon de zwaarste standaardsite voor KPN? Alle binnenstedelijke sites komen er zo uit te zien.

Opvallend was dat de site die hier verdwenen is slechts banden 3 en 20 had. Ik had het vermoeden dat de site daarom verdwenen is. Wel opvallend dat KPN inderdaad niet eerder geanticipeerd heeft, maar in zo’n omgeving is dat ook lastig natuurlijk. Weinig gebouwen met hoogte beschikbaar, hoge prijzen daardoor.

Wel gek dat het in de Haarlemmerstraat fout gaat? Je zou daar verwachten dat die primair door andere sites wordt gedekt. Maar misschien gewoon te weinig capaciteit beschikbaar (wat je niet zou verwachten, aangezien de verdwenen site maar 30 MHz beschikbaar had).

De site / plaatsing is gereed. Mast staat nog uit. Omdat dit net een nieuwe site is van KPN ben ik benieuwd of de specialisten van dit forum iets kunnen toelichten wat we hier zien of wetenwaardigheden.2 Likes

Wat opvalt is vooral dat hier nog een 2600MHz AAU hangt. Op vrijwel alle andere high capacity sites zijn die al verwisseld door een 3500MHz AAU. Ik heb nog nergens gezien dat ze een nieuwbouwsite met dit nieuwe type AAU of RRU bouwen, dus dat zal later nog komen. Verder een vrij standaard high-capacity site, alleen nog zonder sectorstrepen.

Ik zie dat hij inmiddels ook al actief is geworden. Nice! Hij vult een mooi gat op